Vragdykning på fyn

Dykning på M/F ÆRØSUND

”M/F Ærøsund” er, efter sænkningen d. 5. oktober 2014, blevet en spændende attraktion for både danske og udenlandske dykkere – og ikke mindst et mekka for sønelliker, søanemoner, tangplanter og masser af dyreliv.
Vraget er renset for miljøskadelige materialer og er klargjort til dykkere, der således ikke skal frygte steder, de kan hænge fast eller ustabile dele rundt omkring på vraget.
Vraget ligger på ca. 19 meters dybde med skorstenen kun 6 meter under overfladen, og der er ingen til let strøm i området. Vraget ligger ca. 600 meter fra kysten. Alt dette er med til at gøre “M/F Ærøsund” til et nemt og tilgængeligt dykkersted – og vi hjælper dig selvfølgelig derud.

Gode muligheder for alternative naturoplevelser – f.eks. havkajak, vandreture, undervandsjagt mm.

Under dit ophold har du også mulighed for at tage vragkurset ”PADI Wreck Diver” over en weekend. Kurset vil give dig den nødvendige viden og træner dig i sikker vragdykning.

Vragdykning på motortorpedobådene (MTB)

4 af 5 tyske motortorpedobåde (MTB) fra 2. verdenskrig, der ved krigens slutning blev sænket af tyskerne selv i Lunkebugten – ikke langt fra Valdemar Slot på øen Tåsinge – for at de ikke skulle falde i de allieredes hænder.

1 mangler stadig at blive fundet. Måske bliver du den heldige!

Der er ofte nøgensnegle på vragene samt masser af sønelliker.

Vragene ligger på lavt vand (ca. 7 – 10 meter). Strøm er sjælden og/eller meget svag. Dette i kombination med den lette tilgængelighed gør motortorpedobådene til perfekte ”begyndervrag”.

KONTAKT OS

Videoer fra M/F Ærøsund

Live cams fra M/F Ærøsund

Disse live-optagelser hostes af SDU.